Актьорът Джони Деп разкри, че е останал "смаян" от красотата на "Убийство в Ориент Експрес", създадена от брилянтния, според него, режисьор на лентата Сър Кенет Брана. Той дори сподели, че е бил толкова впечатлен от работата му, че би се съгласил да участва във всеки един негов проект без секунда колебание.

"Бях удивен от красотата на филма. Особено като видях как всяко парченце от пъзела намира мястото си, благодарение на красотата, с която Кенет изгради филма. Той е сила, която би трябвало да се мери единствено с гениалността. Бих заснел за него всичкоу стига да ме помоли", коментира Деп последната филмова адаптация на едноименния криминален роман на Агата Кристи, в която и той самият участва.

В най-новата екранизация по прекрасния криминален роман на Агата Кристи Брана влиза не само в ролята на режисьор, но и на ловкия високоинтелигентен белгийски детектив Еркюл Поаро. Освен него, звездният актьорски състав включва още имена като Джуди Денч, Мишел Пфайфър, Джош Кад, Пенелопе Круз и Уилям Дефо.

"Джуди Денч е истинската ми любов. Тя направо левитира", каза още 54-годишният Деп на световната премиера на лентата в Лондон.