Световният номер 1 Рафаел Надал обяви оттеглянето си от турнира от сериите Мастърс в Париж заради болки в коляното, като призна, че не е сигурен дали ще може да участва на Финалите на световния тур в Лондон.

Вчера Надал, който преди само два дни си осигури завършване на сезона на първо място в световната ранглиста, имаше тежък мач с Пабло Куевас, който спечели в три сета. По средата на двубоя обаче испанецът извика физиотерапевта, който превърза коляното му. На пресконференция днес Надал призна, че няма как да продължи участието си във френската столица.

"Това е тъжен ден за мен и за турнира. Бях тук, за да дам най-доброто от себе си. Вчера изпитвах сериозна болка, но не исках да се отказвам. Надявах се, че ще има достатъчно време до днешния мач, но е невъзможно да играя отново днес", обясни носителят на 16 титли от Големия шлем. Надал призна, че не е сигурен дали ще може да участва на Финалите на световния тур в Лондон. "Не мога да обещая нищо за Лондон. Това е много труден момент за мен, няма нужда да говорим за Лондон днес", коментира испанецът.

Отказването на Надал означава, че сръбският квалификант Филип Крайнович се класира за полуфиналите на турнира, където ще срещне Джон Иснър.