Григор Димитров приключи участието си в последния Мастърс турнир за годината в Париж. В изключително оспорван двубой от осминафиналите шестият поставен в схемата българин отстъпи на финалиста от миналата година Джон Иснър с 6-7 (8), 7-5, 6-7 (3). Това бе трети мач помежду им, като американецът вече води с 2-1 победи. За последно двамата се срещнаха през август на полуфиналите в Синсинати, когато Гришо победи по пътя си към титлата.

Днес обаче първата ни ракета не успя да наложи волята си и загуби след близо 2 часа и 45 минути битка на Централния корт във френската столица. Първият сет бе изключително равностоен, като и двамата тенисисти пропуснаха по няколко възможности да пробият съперника. Логично последва тайбрек, в който Иснър успя да отмъкне сета след 10-8 в своя полза.

Втората част отново премина много равностойно, но този път сетът приключи в полза на Григор. Агресивната игра на първата ни ракета даде резултат в 12-ия гейм, когато той реализира решаващ пробив за 7-5.

Димитров продължи да е много агресивен и в началото на заключителния трети сет. След няколко пропуснати възможности да пробие, в шестия гейм българинът най-после успя да спечели подаването на Иснър и да поведе с 4-2. Последва повече от категоричен сервис гейм на нула за Григор, който го доближи максимално до крайния успех. Американецът обаче показа характер и след три поредни спечелени гейма изравни при 5-5.

В последвалия тайбрек Григор допусна повече грешки и в крайна сметка загуби след 3-7.

В спор за място на полуфиналите Иснър ще срещне аржентинеца Хуан Мартин дел Потро, който по-рано днес се справи с Робин Хаасе (Холандия) със 7-5, 6-4.