Фолклорни изпълнения ще оцветят откриването на русенското издание на мобилния София Филм фест тази година. Това съобщи вчера Светлана Дамянова от организаторите на фестивала. Певиците актриси Екатерина Ангелова и Ваня Вакари ще изпълнят свои песни непосредствено преди първата прожекция тази вечер от 18 ч в Голямата зала на Доходното здание - филма „Белгийският крал. 
Други специални гости ще има в събота, когато от 18 ч ше се прожектира филмът „Кучета“. Това ще бъдат Катя Тричкова, актриса, и Елена Стоянова, която е костюмограф от екипа на копродукцията. В неделя след прожектирането на нашумелия български филм „Слава“ русенската публика ще може да зададе своите въпроси към един от изпълнителите на главните роли Китодар Тодоров. 
Русе за нас е специален град, той е и първият, където започнаха изнесените прожекции на филми след софийското издание, припомни Дамянова. Важното е, че има качество и хората са доволни, каза зам.-кметът по културата Иван Григоров. Тази вечер започва шестото русенско издание на София Филм фест.