„Положението ни в таблицата за класиране не е добро и по тази причина не сме в добра психологическа форма. Надявам се, че ще покажем добри игри, защото сме доказали, че можем“, заяви на пресконференцията капитанът на „Дунав“ Диян Димов. 
Той добави, че тренировъчните методи на новия старши треньор Малин Орачев са интересни и че всеки от съотборниците му се влага в подготовката. 
„Лично аз смятам, че можем да вземем точки от мача с „Берое“. Да, съперникът е силен и обигран тим, но ние сме постигали добри резултати срещу него“, посочи капитанът.
Димов призна, че отборът не се намира в завидно физическо състояние. Според него проблемът тръгнал с никаквото и объркано време за подготовка преди мачовете с „Иртиш“ в турнира Лига Европа. Той разкри също, че съотборниците му няма как да летят на терена, след като тренировките върху игрището на Русенския университет не предразполагат към отдаденост на 100 процента.
Димов отговори и на въпроса доколко някои от неговите съиграчи са засегнати от злостните реплики, долетели от трибуните по време на последните мачове.
„Аз не мога да давам съвети кой и какво да вика, но знам едно - всеки един футболист има нужда от подкрепа. Подкрепата за него е подкрепа за отбора. Никак не е приятно, когато някои момчета са нарочени от някои фенове. Аз вярвам, че ще настъпят по-добри времена, но те ще станат факт с помощта на нашите привърженици“, каза капитанът на „Дунав“.