„Отборът на „Берое“ играе модерен и комбинативен футбол, но ние няма да се предадем. Мисля, че имаме шансове“, заяви на пресконференция вчера новият старши треньор на „Дунав“ Малин Орачев.
Двата отбора ще се срещнат утре от 15 часа в Стара Загора в мач от 15-ия кръг на първенството в Първа лига.
„Проведох вече 3 тренировки. Пробвахме някои тактически новинки. Какви са те? Ще разберем в събота. Аз съм сигурен, че ако отборът се раздаде, спазва тактическа и игрова дисциплина, ще стигне до точки“, добави Малин Орачев.
Той разкри, че футболистите тренирали в Сливо поле. Тамошният терен се оказал по-добър от игрището в Русенския университет. 
„Да се надяваме, че скоро ще работим на наша база“, пожела си старши треньорът.
Изненади при избора на групата за мача в Стара Загора няма да има. Единственият, който ще остане в Русе, ще е крайният бранител Христо Попадийн. Вратарите ще са Станислав Антонов и Александър Конов, въпреки че титулярният страж от миналата есен Мартин Луков е възстановен след операцията на коляното.
Отборът ще тръгне днес сутринта на път към Южна България. Момчетата ще отседнат и нощуват в Казанлък. Там ще проведат и последната си тренировка.
Спортно-техническият щаб планирал как ще бъде оползотворена паузата в първенството на Първа лига. Тя ще е след последния мач от кръга на 6 ноември.
„Отборът ще тренира двуразово. Ще търсим и съперник за контролен мач. Трябва да наваксаме с физическата подготовка. На срещата със „Септември“ се видя, че отборът поотпадна през второто полувреме. Освен това момчетата са затормозени психически заради лошите резултати напоследък. Обяснимо е. Целта ни е да излязат бързо от това състояние“, обясни Орачев преди дебюта си като кърмчия на „Дунав“.