Баналната схема на телефонните измамници „помощ на полицията“ отново проработи и донесе на разиграващите я мургави артисти 3700 лева. Жертвата този път е 73-годишна жена от Русе, на чийто телефон в сряда позвънил непознат и започнал да я обработва, че е набелязана за жертва на измамници, но той се обажда от полицията и всичко е под контрол. От жената обаче се искало съдействие престъпниците да бъдат заловени с пари в ръцете, за да могат да лежат дълго в затвора и тя с готовност приела да сътрудничи на властта. Имало само една малка пречка - спестяванията й били в банка, вкъщи държала само 200 лева.
След като въдицата била захапана, кукловодите първо позвънили уж от името на лекар, който иска пари за операция на дъщеря й, а след това отново се намесила „полицията“. Пенсионерката била накарана да изтегли влога си от 3500 лева и заедно с наличните 200 да ги остави между две коли на паркинга пред блока й.
Всичко било стриктно изпълнено, а измама била разкрита чак след като обраната жена часове наред безплодно чакала някой да й се обади и да й върне парите, както й били обещали.