Властите на Германия не знаят къде са около 30 000 души, на които бе отказано убежище и които трябва да напуснат страната.

Това съобщи вестник „Билд“, позовавайки се на данни на федералната статистическа служба. През декември 2016 година 54 437 лица са подлежали на изселване от Германия. Но същата година само 23 617 души са получавали предвижданите от закона помощи. Властите нямат информация къде са останалите 30 820 души.

"Не е изключено лицата, подлежащи на изселване, в някои случаи да са напуснали страната или да са легнали на дъното“, заявили в германското МВР в отговор на въпрос на „Билд“.

По-рано лидерите на консервативния блок ХДС/ХСС Ангела Меркел и Хорст Зеехофер обявиха, че е постигната договореност да се ограничи притока на мигранти до 200 000 души годишно. Договореността бе постигната в хода на преговорите за сформиране на коалиционно правителство след парламентарните избори през септември. Меркел заяви още, че този отговорността е „добра база за начало на предварителни преговори“ с партията на свободните демократи (СвДП) и "зелените" за сформирането на правителството. Но в отговор „зелените“ заявиха, че държат на изразената си вече позиция за събиране на разделените бежански семейства и това право не трябва да бъде ограничавано от квотите.