Марк Чапман - убиецът на легендата Джон Ленън е убеден, че Бог му е простил за извършеното престъпление. Това твърдение се съдържа в наскоро открито писмо на 62-годишният мъж до негов приятел на име Майкъл, което според съдържанието е писано през 1992 година. В него мъжът дори обяснява, че се познава с Исус, който е още жив.

"Днес бих желал да говорим за Господ, тъй като Исус не е просто герой от някаква история, а истински, жив човек, когото аз опознах. Той е всичко. Стигнах до това откритие по време на дългия си престой в "Атика" (затвора в Ню Йорк, където преди Чапман бе държан - бел.авт). Той никога не ме изостави. Той е силно загрижен за мен и за теб също", пише убиецът и добавя, че Господ е пролял кръвта си, за да може да опрости греховете му.

В писанията си Чапман разкрива още, че е е написал и книга, наречена "Писмото на затворника".

"Има книга, която обяснява всичките ми мотиви за извършването на това зловещо престъпление, но нека ти кажа, че то бе ужасно събитие. Така и не го забравих. Написах историята си за теб. Исках да ти споделя някои от нещата, които научих тук, в затвора, както и своите преживявания. Надявам се, че ще ги прочетеш", гласи част от публикуваното за първи път писмо.

Според "Дейли Мирър" писмото вече е било продадено на анонимно лице за 265 паунда. То е била предложено на търг от Ерик Холер, собственик на сайта Serial Killers Ink, предлагащ вещи на известни престъпници.

Пред вестника Холер обяснява, че се е сдобил с ценното писмо от гражданин, който е твърдял, че поддържа писмена кореспонденция с Чапман.

"Самият аз никога не съм имал контакт с Чапман. То (писмото) се продаде за по-малко от час след пускането му на уебсайта. Бих желал да открия още вещи, принадлежащи на Чапман, защото се продават ужасно добре", коментира той.

Както припомня историята Марк Чапман застрелва в гърба незабравимия Джон Ленън на 8 декември 1980 г. пред дома му в Ню Йорк, докато изпълнителят се прибира с жена си Йоко Оно от интервю за американско радио. На по-късен етап Чапман споделя, че книгата "Спасителят в ръжта" го е вдъхновила да постъпи по този начин. Той бива осъден на доживотен затвор без право на замяна през първите 20 години, но въпреки това той подава 8 молби за освобождаване. Всички те са били отхвърлени.