Световният номер 1 Рафаел Надал се класира за 3-ия кръг на турнира от сериите Мастърс в Париж, след като се наложи със 7-5, 6-4 над корееца Хьон Чун. Победата на носителя на 16 титли от Големия шлем бе с особено значение, след като гарантира на испанеца, че ще завърши годината на първо място в ранглистата при мъжете.

Така на 31-годишна възраст Надал става най-възрастният тенисист, който завършва под номер 1 в историята на АТП. Матадора финишира на върха за четвърти път, след като го постигна и през 2008, 2010 и 2013 г.

Иначе Надал изпита леки затруднения в първата част на срещата, след като на два пъти проби подаването на младия кореец, но впоследствие допускаше Чун да се върне в борбата за сета. Решаващият момент в частта дойде в 12-ия гейм, в който Матадора реализира нов брейк. Впоследствие Надал не допусна нови изненади и заслужено спечели сета след близо час игра.

Във втората част двамата печелеха сравнително лесно своите подавания, но левичарят от Майорка направи пробив в деветия гейм, който в крайна сметка му бе достатъчен за спечелването на мача. За място на четвъртфиналите Рафа ще се изправи срещу аржентинеца Пабло Куевас, който по-рано днес се наложи с 2-1 сета над Алберт Рамос-Виньолас (Испания).

Напред в надпреварата продължава и представителят на домакините Лука Пуи. Шампионът от турнира във Виена преди седмица постигна чиста победа над испанеца Фелисиано Лопес .

На осминафиналите се класира и Фернандо Вердаско (Испания), който се наложи в оспорван двубой над южноафриканеца Кевин Андерсън с 5-7, 6-4, 7-5.

Напред продължава и Джон Иснър (САЩ), който победи с 2-1 сета Диего Шварцман (Аржентина). Иснър ще бъде съперник на победителя от срещата между първата ни ракета Григор Димитров и Ришар Гаске (Франция), които ще премерят сили тази вечер от 20:30 ч.б.в в заключителния мач за деня.