Кметът Пламен Стоилов удостои със златна значка „Русе“ бившия вече старши треньор на „Дунав“ Веселин Великов. Веско заслужи отличието за заслугите си по развитието на русенския футбол през последните години и за чудесното представяне на отбора през отминалия шампионат в Първа лига. Той получи още от кмета картина на художника Владимир Цоневски с изглед от центъра на Русе.
„Това, което направи за отбора и за целия град, заслужава адмирации. Нека Русе да остане в сърцето ти“, обърна се Стоилов към Великов.
Треньорът отговори, че някой ден може би ще се завърне в Русе. Той подчерта, че остава с най-добри чувства към феновете на „Дунав“.
Малко по-късно Великов се срещна с репортер на „Утро“.
„Развълнуван съм и благодаря за вниманието. Радвам се, че моят труд бе оценен. Що се отнася до раздялата ми с „Дунав“, тя не беше мое решение. Клубното ръководство прецени, че не мога да дам повече. Искам само да кажа, че няма незаменими хора - нито треньори, нито ръководители. Животът е кръговрат, защо пък един ден наистина да не се завърна тук! Сега се прибирам в Хасково при приятелката си Зорница Костова. Ще почивам, а после ще видим. Няма да остана без работа. „Дунав“ винаги ще има място в сърцето ми“, каза Великов.