С 1317 касови бележки участва вече в лотарията на НАП неизвестен русенец, съобщиха от регионалния офис на приходната агенция. Досега 668 жители на областта са регистрирали 42 951 фискални бона и още 2237 бележки от ПОС-терминал. 
Лотарията набира популярност в цялата страна. Над 1 млн. касови бележки на стойност над 17 млн. лв. вече се състезават за наградите. Близо 56 000 са регистрираните бележки от ПОС терминал. 
Всеки регистриран потребител може да въвежда касови бонове и чрез мобилното приложение на агенцията, което може да се изтегли през Google Play за телефони с Android или през App Store за iOS. Бележки могат да бъдат регистрирани и чрез телефона на НАП 0700 18 700. Обаждането е на цената на градски разговор от стационарен телефон или според тарифния план на мобилните оператори. Услугата работи денонощно и е напълно автоматизирана, допълват от приходната агенция.
Тази година късметлиите ще бъдат обявявани не само на официалния интернет сайт на лотарията - www.kasovbon.bg, но и на специално създадената във Facebook страница https://www.facebook.com/kasovbon/.