Днес е последният ден, в който могат да се подават заявления в Бюрото по труда за включване в програмата „Родители в заетост“. Това съобщи вчера директорката на БТ Галина Димитрова. Става дума за програмата, по която майки могат да се върнат на работа, преди да е изтекъл платеният срок на отпуска по майчинство, като поверят децата си на детегледачки, осигурени по програмата. 
До този момент в бюрото са подадени 43 заявления от родители и 47 заявления от безработни, които искат да бъдат детегледачки, каза Димитрова. От 1 ноември специално сформиран екип ще разгледа всяко от заявленията, за да прецени дали подалите заявления отговарят на изискванията, каза шефката на БТ. Това могат да бъдат пенсионери, баби, познати и роднини на родителите на бебетата, добави тя. 
Димитрова отчете ръст на постъпилите на работа безработни през септември - те са 429, с 185 повече от август. Обявените през септември свободни работни места са 527. Новорегистрираните хора в бюрото са 500, а 10 са с възстановена регистрация.