Петя Любомирова, която преди два месеца спечели обявения от Агенцията по социално подпомагане конкурс за директор на регионална дирекция „Социално подпомагане“ в Русе, се е отказала от мястото. Това стана ясно вчера в отговор на въпрос на „Утро“. Позицията продължава да се заема от изпълняващата длъжността Снежана Георгиева. Както „Утро“ писа през лятото, от поста бе освободена предишната директорка на РДСП Кристина Георгиева. 
На конкурса в АСП се бяха явили Петя Любомирова и Милена Неделчева. По време на първия кабинет „Борисов“ Петя Любомирова беше оглавила русенското Бюро по труда, а след това известно време беше синдик на Корабостроителницата. Мълвата спряга дамата за приятелка на народната представителка Светлана Ангелова, която обаче неотдавна отрече да има нещо общо с конкурса за социален директор в Русе и с избора на Любомирова.  
След оттеглянето на Любомирова от позицията предстои отново да бъде обявен конкурс. Вчера на официалната електронна страница на АСП нямаше информация за конкурс, а в графата за шеф на РДСП Русе беше посочено лаконично „и.д.“.