965 страници съдебно-счетоводна експертиза станаха причина за отлагане на дело за източване на еврофондове срещу управителя на „Тех-нет“ ЕООД Галимир Енчев и управителя на „Крис груп“ ЕООД Иван Павлов. 
Документите, проследяващи всички сделки на двете дружества за период от три години, са изпратени на държавното обвинение в определения от закона срок, но той се оказал крайно недостатъчен за прокурора да се запознае добре с дългия текст - само седмица. Поради това той поиска отсрочка за изясняване на някои понятия, която съдът уважи въпреки съпротивата на адвокатите на Енчев и Павлов. Според тях, след като е спазен законовият срок, би трябвало експертизата да се приеме, а неяснотите да се изглаждат по време на разпита на вещото лице. 
Делото ще продължи на 18 декември.
Подсъдимите са обвинени, че са участвали в обществена поръчка на община Русе с фалшиви документи. В резултат Енчев спечелил търга, а по-късно на фирмата му били изплатени близо 600 000 лева. При Павлов всичко приключило само с опит, смятат от прокуратурата. 
Галимир Енчев е един от тримата членове на съвета на директорите на „Хотел Космополитън“ АД заедно с бизнесмена Красимир Даков и съпругата му Христина. „Крис груп“, която преди години бе във фокуса на обществените съмнения, че прекалено лесно печели обществени поръчки, вече е заличена. Неин правоприемник е „Ес Джей Строй“ АД.
Обвинението срещу Енчев и Павлов е, че между 27 юни 2012 и и 25 юни 2014 г. са подали в община Русе документи с неверни данни за участие в обществена поръчка. Според прокуратурата посочената дейност на фирмите през 2009, 2010 и 2011 г. не е вярна. 
Галимир Енчев попълнил декларации, че оборотът на управляваната от него фирма за 2009 г. със стоки като тези от обществената поръчка е 311 045,89 лева, твърдят обвинителите. Той се формирал от продажба на ел. материали на свищовска компания. Същото станало и с декларациите за 2010 г., но там оборотът бил определен на 138 638,21 лева, като в случая било написано, че парите идват от продажба на офис и интериорно оборудване на шуменска фирма. Несъответствията излезли наяве едва след като на „Тех-нет“ ЕООД били изплатени 594 115,60 лева от Европейския фонд за регионално развитие по оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013“. 
Според държавното обвинение Иван Павлов също се опитал да получи европари, но не успял. Той е обвинен за участие в същата обществена поръчка с декларации с невярно съдържание. В тях било отбелязано, че оборотът на дружеството от стоките, които са предмет на поръчката, е 14 166,67 лева за 2009 г., тъй като доставило вещи на тази цена на русенски едноличен търговец. Нещата се повторили и за 2010 г., но с друг оборот - за 170 000 лева, също за вещи като в поръчката, които били продадени на еднолично дружество с ограничена отговорност. Според прокуратурата за разлика от Енчев, Павлов представил декларации и за 2011 г., в които посочил, че е продавал на акционерно дружество продукти като тези в поръчката за 487 500 лева. 
До процеса се стигна, след като през май 2014 г. ДАНС претърси офиси на няколко фирми след около месец следене на дейността им, а от общината бяха изискани документи по провеждане на обществените поръчки. От прокуратурата тогава откриха нередности само при една поръчка и така двамата мъже попаднаха в съда.