Представители на три институции - полиция, КООРС и Спешна помощ, се отзоваха за минути на сигнал, подаден на 112, но останаха безпомощни в опитите си да разрешат ситуацията. А тя бе причинена от бездомника Георги, седнал на пейка в центъра, близо до шадравана. Оказва се, че Гошо си е харесал това място и повече от година се навърта тук и седи по пейките. Проблемът е, че присъствието му се усеща от 15 метра, и то при положение, че вятърът не е срещу вас. Гошо не се къпе, облекчава се на място и това не го притеснява ни най-малко. Превърнал се е в ходеща зловонна бомба. 
Хората, подали сигнала, разказаха, че обичал да сяда в заведенията около часовника и макар да си седи мирно и кротко, за минути всички маси се самоевакуирали. Гошо си знае правата и ги спазва, а институциите няма за какво да се хванат, за да бъде решен проблемът с Георги. Седи, а не спи легнал на пейката, не пие, докато полицаите са около него, не вдига шум и скандали. Не е и в безпомощно състояние, адекватен е, има документи. Просто си смърди и никой по никакъв начин не може да го помръдне от любимото му място. 
Единственото, което можеха и правеха и полиция, и КООРС, и спешни медици, беше да се молят да го откарат в приюта, където да се изкъпе и приведе в някакъв приемлив вид. Гошо обаче не иска, защото там има правила, а няма алкохол.  
Макар и да не е агресивен, бездомникът тормози останалите хора, собствениците на хотели и заведения наоколо със зловонието си. Но това се оказва недостатъчно, за да вземат съответните мерки институциите, реагирали на подадените сигнали. Нужни са правила такива хора принудително да бъдат отвеждани в социални заведения, където да бъдат приведени в човешки вид. Другото е криво разбрана демокрация.