София филм фест отново спазва традицията и изкушава русенци с едни от най-силните образци на световно кино, произведени само преди година. Кинопиршеството започва на 3 ноември, петък, когато в 18 ч русенци ще видят филма „Белгийският крал“ - пародия на документален роуд муви, в който един спящ крал се събужда за реалния свят. Режисьори са Петер Бросенс и Джесика Удъурдс. От 20 ч същата вечер предстои публиката да види друг филм от същата година - „Лудетини“, копродукция на Италия и Франция, с режисьор Паоло Вирдзи. Беатрис е богата жена, на която някой трудно може да затвори устата. Даниела пък е татуирана млада интровертка, заключена в личната си мистерия. И двете са пациентки на модерната психиатрична клиника Вила Бионди.
В събота прожекциите започват първо с покана към малките зрители - в 11 ч ще се завърти немско-австрийската анимация „Малкият рицар Тренк“. Режисьор е   Антъни Пауър, а децата и техните родители могат да не се притесняват, че филмът е немскоезичен, тъй като лентата е озвучена на български. 
В 18 ч в съботния ден на 4 ноември започва вече нашумелият филм „Кучета“ - производство на Франция, Румъния, България, Катар, като режисьор е румънецът Богдан Мирика. От 20.30 ч русенци ще се докоснат до изкуството на един от великите съвременни режисьори - Андрей Кончаловски, който от години живее между САЩ, Франция и Русия. Русе ще види най-новата му работа „Рай“, копродукция на Русия и Германия. 
В неделя, 5 ноември, детската прожекция от 11 ч е на „Императорът“ на режисьора Люк Жаке. От 18 ч ще се завърти вече придобилият известност български филм, който събира адмирации и по световни фестивали и конкурс - „Слава“ на режисьорите Петър Вълчанов и Кристина Грозева. Сюжетът следва предизвикалата разнопосочни коментари у нас история с кантонера, който намери изхвърлени от влака пари. След „Слава“ от 20 ч е и финалната прожекция от филмовото пиршество в Русе - това е „Аз, Даниел Блейк“ на режисьора Кен Лоуч, произведен с творчески потенциал от Великобритания, Франция и Белгия. Филмът е за хората, които оцеляват, борейки се да изплуват от блатото на бюрократизма.
Всички прожекции са в Голямата зала на Доходното здание, входът е свободен.