Джаз фест Русе 2017 вече е с една седмица по-близо, а „Утро“ продължава да ви представя участниците в концертите от 16 до 18 ноември в Доходното здание. Днес ще ви срещнем с млада и интересна група с русенско участие.
За Маги Алексиева-Мей и триото, с което пее в момента - французите от JCAT, участието в Джаз фест 2017 ще бъде дебют на русенска сцена. Концертът на групата, която тази година имаше концерти във Франция и Чехия, е част от българското й турне. Освен Мей тя включва Тома Кордогли, Александър Готие и Жан Шарл Батистелла, а най-горещата новина около четиримата е, че работят по нов албум.
Още от съвсем ранна детска възраст, e ясно, че Маргарита Алексиева-Мей ще посвети живота си на музиката. Още в юношеските си години пее на живо в много клубове и завладява публиката с меките си вокали и изтънчена фраза, комбинирани докосващи импровизации, докато предава дълбоките си емоции и послания.
През 2012 г. Мей участва в първото българско издание на X-Factor. И не само изпъква сред стотиците кандидати за слава и се класира сред 12-те финалисти, а и успява да покаже най-доброто от себе си и това е забелязано от публиката.
Следват години на интензивни концерти в Европа с музиканти, които я представят в континенталния елит на клубната музика. Отговорът на въпроса как я приема публиката прозира в поканата за участие в най-големия джаз фест в Ница JazzOff, където Мей и JCAT правят предпремиера на авторския й албум „JOY“, излязъл официално през януари тази година.
Предстои тези интересни и вълнуващи музиканти да се представят пред русенската публика, която има славата на компетентна и взискателна, но честна и възнаграждаваща всеки добър артист.