Възможностите за развитие на бизнес в региона, трансграничното сътрудничество и подготовката на предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС бяха сред основните теми на срещата между областния управител Галин Григоров и датския посланик Сьорен Якобсен. Дипломатът изрази изключителната си удовлетвореност, че има възможност да опознае отблизо русенския регион, който и в Дания е известен с богатото си културно и историческо минало. 
Негово превъзходителство се срещна и с кмета Пламен Стоилов, като сподели, че е впечатлен от архитектурата и забележителностите на Русе. По време на разговорите беше обсъдено икономическото и културното сътрудничество между двете страни, както и възможностите за по-нататъшното им развитие. 
Посланикът акцентира, че над 50 датски компании са инвестирали в различни сфери на родната икономика, както и че над 70 000 датски туристи годишно посещават България. Кметът подари на посланик Якобсен картина, изобразяваща Доходното здание, която да му напомня за красивите сгради на Русе. Той от своя страна пък изненада Стоилов с книга на най-известния датски архитект Ян Геел „Градовете за хората“ с пожелание за устойчивост и развитие на Русе.