Трима опитни криминално проявени измамници от Ветово са арестувани с 14 000 лева, които измъкнали с лъжи от възрастна жена. Задържането на братовчедите Илия И., на 29 години, една година по-младия от него Атанас П. и 17-годишно момче станало след успешна акция на ГД „Национална полиция“ и областните дирекции в Пловдив, Русе, Велико Търново и Плевен.
Операцията започнала във вторник след сигнал от 90-годишна жена в Павликени, че е заблудена да даде на два пъти 14 000 лева на мъж, представил се за полицейски инспектор. По време на телефонния разговор непознатият й казал, че измамници ще я излъжат, но тя може да помогне за залавянето им, като даде колкото пари има вкъщи и така престъпниците да бъдат хванати на място с доказателствата. Старицата казала, че има вкъщи само 2200 лева и ги хвърлила през терасата си по указание на мнимия полицай. 
Малко по-късно обаче на телефона й се обадил същият глас и я уведомил, че още едни измамници ще й се обадят за пари, но на тях трябва да даде по-голяма сума, а след като ги заловят, ще й върнат парите от двете задържани групи. Бабата се хванала на въдицата, отишла в банката, изтеглила 11 800 лева, увила ги в банковото извлечение и в уречения час хвърлила и тях на „криминалиста“. И след като до късния следобед никой не я потърсил, тя потърсила помощ в районното управление на МВР.
Веднага били вдигнати на крак служители от четирите дирекции. В Павликени бил заловен Илия и в него били намерени изтеглените същия ден от банката 11 800 лева. Във Ветово пък бил задържан 17-годишният хлапак, който играел ролята на полицай по телефона, а в сряда по пътя Плевен-Ловеч бил арестуван и Атанас, в когото са намерени 2200 лева.
В хода на разпитите се разбрало, че тримата са замесени и в други измами в Пловдив за над 40 000 лева. Дали това е цялият им престъпен актив ще установява започналото досъдебно производство.