„Никога няма да бъдем приятели. Никога не бих им се обадил. Ако се видим, бих им подал ръка и само това“, казва по адрес на ръководството на ФК „Дунав“ бившият треньор на русенския отбор Веселин Великов. 
Той опровергава в интервю за „Топспорт“ клубната управа, че подал оставка черно на бяло. Шефовете показали документ за раздялата по взаимно съгласие.  
„Тези, които работеха срещу мен, знаят за какво става въпрос. Скоро време всичко около тях ще се разкрие. Ще се разберат имената им. Ръководството беше срещу мен, но не и футболистите“, казва Великов, а посве говори за прословутия проблем с базата. 
„Преценете дали има друг отбор в Първа лига, който няма къде да тренира. Играем срещу отбори, които тренират всеки ден на хубави терени. Повече няма какво да кажа по темата. Всички си мислят, че се оправдавам. Говоря за проблема от миналата година, когато резултатите бяха добри. Щом ръководството си мисли, че липсата на база е оправдание, ще се съглася“, заявява треньорът, извел „Дунав“ до четвъртото място в Първа лига.  
Според него „Дунав“ не успял да вземе по-добри футболисти, тъй като бюджетът не позволявал. Затова не се е стигнало и до надграждане на отбора. 
Великов признава, че поискал от ръководството да вдигне премиите за футболистите в мачовете срещу „Пирин“ и „Славия“, тъй като двубоите са ключови. 
Треньорът смята, че престоят му в Русе е успешен период в неговата кариера. 
„Почивам си. Ще чакам предложения. В българския футбол днес си треньор, а утре те няма. Три години и половина се задържах в „Дунав“, което е показателно. В България няма треньор, който да се закрепи на едно място за повече от 2-2,5 години“, казва Великов.
За финал отрича, че някога е получавал предложение да работи в ЦСКА.
„Рано ми е за работа в грандовете, а и трябва да изкарам съответния лиценз“, завършва спецът, чието име феновете на „Дунав“ скандираха и по време на мача със „Струмска слава“.