Трагичното състояние на терена на Градския стадион в Русе предизвика нелицеприятни коментари в щаба на „Струмска слава“. Някои от официалните лица на отбора от Радомир се скриха от водната вихрушка на мача срещу „Дунав“ в една от журналистическите кабинки и започнаха да подмятат през минута как може да се играе футбол на толкова лошо, при това уж ремонтирано игрище. Върхът бе, когато започнаха да ги търсят по телефоните.
„Ало, в Русе сме. На мача. В едно блато. Не съм виждал такова нещо. Абе, какъв футбол! Блато, блато ти казвам. Е, да де, дъждът си е силен, ама чак толкова!“, обясняваха радомирци по телефоните си до смълчаните репортери. Впрочем и националните медии не пропуснаха да съобщят за мача по „водна топка“ в Русе. 
А състоянието на терена изглежда ще да е било силна червена лампичка преди ремонта на игрището в квартал „Здравец“. Както вече „Утро“ писа, работите по него продължават, но най-важното е, че се действа по изпитаните азбучни технологии при подобно строителство. 15 000 тона камъни, с които се застила сега теренът, са докарани чак от Търговищко, защото се оказало, че подобният материал в Русенско не отговаря на изискванията за полагане на тревата. Румънският производител на тревните рулони поискал да е наясно с химическия състав на камъните. Той подчертал, че може да даде 10-годишна гаранция на тревата само при определени ph-показатели на материала.
Пусковият срок на терена явно няма да е в края на октомври, каквито бяха първоначалните предвиждания, но резултатът със сигурност ще бъде едно наистина добро игрище.
Другото интересно около стадион „Дунав“ е, че измереното осветление след издигането на новите стълбове и монтиране на прожектори е 800 лукса. Това ниво на осветеност е в рамките на нормалното за вечерни мачове в първенствата на юношеските отбори. Представителният тим пък може да играе контролни двубои.