Български фирми ще имат възможността да ползват напълно безплатно офис помещения в китайския град Ченгду, както и услуги за подкрепа при навлизането им на този пазар и реализирането на съвместни инвестиционни проекти, съобщиха от Русенската търговско-индустриална камара /РТИК/. Това е договорил нейният изпълнителен директор Милен Добрев при посещението си в 11-милионния град. Той е на двуседмично посещение в Китай с европейска делегация по повод 12-ия съвместен панаир за бизнес и технологии ЕС-Китай. Програмата на делегацията започва с посещение в Ченгду, като след това включва участие в събития и официални визити в Пекин и Цингдао.
Според подписания меморандум между РТИК и European Union Project Innovation Centre в Ченгду, безплатното офис пространство се предоставя в новата и изключително модерна и луксозна сграда на Business and Innovation centre for China-Europe Cooperation (CCEC). 
Ченгду е столица на провинция Съчуан, формираща над 15% от БВП на страната. Той е един от най-важните икономически центрове, транспортни и комуникационни центрове в Югозападен Китай.