Бившият президент Джордж Буш-старши се извини на актриса, която твърди, че той „я е нападнал сексуално“, докато е седял в инвалидната си количка. 34-годишната Хедър Линд, която участва в сериала на AMC Turn: Washington's Spies, отправи обвиненията по адрес на 93-годишния бивш американски президент в Инстаграм в дълъг пост, придружен със снимки.

„Когато получих шанса да се срещна с Джордж Буш преди четири години, за да промотираме телевизионно историческо шоу, по което работих, той ме нападна сексуално, докато аз позирах за подобна снимка. Той не се здрависа с мен. Той ме хвана отзад, седейки в инвалидната си количка, докато съпругата му Барбара бе до него. Той също ми каза мръсна шега“, твърди Линд.

В изявление до „Дейли Мейл“ бившият президент отговори: „Президентът Буш никога, при никакви обстоятелства, умишлено не би причинил притеснения на който и да е. Той искрено се извинява, ако опитът му за хумор е обидил госпожица Линд“.

Линд каза още в поста си, който вече е изтрит, ще това се е случило и втори път: „След това, докато ни снимаха, той отново ме опипа. Барбара ме погледна с бялото си, сякаш казва „не отново“. Негов бодигард ми каза, че не е трябвало да седя до него, докато позираме за снимки. Бяхме инструктирани да го наричаме господин президент. Според мен, президентът има влиянето да предизвиква положителна промяна, да помага на хората, да служи за символ на нашата демокрация“.

„Той опорочи тази сила, когато я използва срещу мен. Съдейки по коментарите на онези около мен, като мен са били още безброй жени“, написа още Линда.

В нейния пост още се казва: „Това, което ме успокоява, е, че аз също мога да използвам моето влияние, което не е много по-различно от това на президента. И аз мога да предизвиквам позитивни промени. Аз наистина мога да помагам на хората. Мога да бъда символ на демокрацията. Мога да откажа да го наричам президент. Мога да посоча с пръст онези, които злоупотребяват с властта, когато ги видя“.