Първото издание на ултрамаратон „Кениън Крийк“ ще се проведе на 5 ноември по поречието на Бели и Черни Лом. Негов организатор е сдружение „Поломие Русе“ в партньорство с „Природен парк Русенски Лом“, фондация „Русе - град на свободния дух“ и множество фирми.
  Желаещите да се включат в маратона могат да изберат една от трите дистанции: 10, 20 и 50 км, които ще се проведат в един състезателен ден. Регистрация може да бъде направена до 4 ноември на сайта на събитието canyoncreek.eu.
До този момент участието си са заявили 200 спортисти на различна възраст от България и чужбина, сред които има истински звезди. Малка част от тях са европейският вицешампион по ориентиране и рекордьор на прехода Ком-Емине Кирил Николов-Дизела, вторият на „Кападокия Ултра 2017“ Андрей Гридин, третият на младежко световно първенство по ориентиране Иван Сираков, победителят на „Пирин Ултра 70“ Димитър Желязков и не на последно място русенецът Ивайло Каменаров, национален състезател по ориентиране и многократен републикански шампион, както и Ради Милев - ветеран ултрамаратонец.
Всички дистанции имат старт-финал Басарбовския манастир, а трасето следва поречието на река Русенски Лом към Ивановски скални църкви.
Пълна информация за маратона може да се намери на сайта на Canyon Creek Ultramarathon 2017 или във Фейсбук страницата на състезанието.