„Дунав“ ще играе днес у дома срещу „Струмска слава“ /Радомир/ осминафинален мач от турнира за купата на България. Двубоят на Градския стадион ще започне в 18 часа и ще бъде ръководен от съдията Владимир Вълков. Негови първи помощници ще са Йордан Петров и Николай Чакъров. При равенство в редовното време ще има продължения. При ново равенство в тях ще се премине към изпълнение на дузпи. 
Билетът този път ще е с цена от 5 лева.
Представянето на „Струмска слава“ във Втора лига напомня продукцията и лъкатушенето на „Дунав“ в Първа. Радомирци влязоха в сезона с добро темпо, но след всеки кръг започнаха да отстъпват към дъното. Сега те са на 14-о място с 12 точки. С по-малък актив са само два отбора - „Созопол“ е 15-и с 8, а „Нефтохимик“ - 16-и с 4 точки. В последния си мач радомирци загубиха вкъщи с 0:1 срещу „Несебър“. 
Дунавци стигнаха до тази фаза на турнира след победа срещу „Сокол“ в Марково с 4:1. Вероятно днес те ще излязат в състав с повече резервни футболисти.      
Останалите двойки: днес-“Царско село“-“Ботев“ /Пд/, „Литекс“-“Локомотив“ /Сф/, ЦСКА-“Ботев“ /Враца/, утре-“Славия“-“Локомотив“ /Пловдив/, „Монтана“-“Левски“, 26 октомври-“Етър“-“Септември“, „Лудогорец“-“Берое“. 
А „Дунав“ пропадна на предпоследното място в класирането на Първа лига. Незавидната 13-та позиция стана факт след изненадващата победа на „Септември“ /София/ с 1:0 като гост на „Верея“ в Стара Загора. „Витоща“ пък загуби у дома срещу „Берое“- 0:1.
Последният мач от кръга вчера бе между „Лудогорец“ и „Етър“ в Разград. 
Класиране
1. „Лудогорец“     30
2. ЦСКА         28
3. „Левски“         25
4. „Ботев“         21
5. „Берое“         20
6. „Верея“          20
7. „Черно море“     18
8. „Локо“ /Пд/         17
9. „Славия“         16
10. „Пирин“          13
11. „Септември“      13
12. „Етър“         12
13. „ДУНАВ“         10
14. „Витоша“         2