Детски плач, гукане, свещенически благослов и много усмивки изпълниха вчера катедралния храм „Св.Троица“, където се проведе масовото кръщение на деца. Новопокръстени бяха 18 малки русенчета, заченати през 2016 година. Сред тях беше и 9-месечният Теодор, чийто родители бяха избрали за кръстник Александър Сано, дошъл специално за случая в родния си град.
Той ни е любим актьор и затова избрахме именно него. Голямото кръщене на деца в България е една много добра кауза, която би подпомогнала българското възпроизводство, сподели майката на малкия Теодор Юлия. 
Събитието в Русе бе част от най-голямото кръщение на деца в България на „Движение за национална кауза - ДНК“ под патронажа на патриарх Неофит и бе финалът на кампанията за насърчаване на раждаемостта „Направи го за България“. Русе беше сред десетте големи български града, включени в родолюбивата инициатива.
Голяма част от щастливите родители коментираха, че обстановката е различна от други кръщенета. За удобство на децата и техните близки те бяха разделени на две групи, като за първите кръщението започна в 11 часа. Сред тях имаше четири момиченца и три момченца, а семействата им бяха предпочели за кръстник Александър Сано. В групата беше и Симона, а баща й Ивайло сподели, че са избрали 22 октомври за ден за кръщене на детето заради самата инициатива на „Движение за национална кауза - ДНК“. 
След въвеждането на децата във вярата известният актьор Александър Сано връчи сертификат за основен принос за запазване на българското ДНК на зам.-кмета Наталия Кръстева, която беше сред официалните гости. 
Втората група русенчета беше кръстена в 12 часа, а родителите бяха избрали за кръстници свои близки.