Областното пътно управление в Русе ще направи искане до Пътната агенция за възлагане на проектиране на кръгово движение на пътя Русе-Варна вместо опасното кръстовище в района на магазин „Джъмбо“. След като стане ясно каква сума ще е необходима за изграждането на съоръжението, през 2018 ще се търси решение, за да може една от най-конфликтните точки, където вече има множество катастрофи и само по-чудо не е загубен човешки живот, да бъде заменена с безопасна алтернатива, както това стана преди години преди моста над Янтра край Бяла. Това стана ясно след работната среща на кмета Пламен Стоилов с председателя на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Дончо Атанасов, в която участва и депутатът Пламен Нунев.

С това предложение преди време излязоха общинският съвет в Русе и местната комисия по безопасност на движението. Това, както и изграждане на околовръстен път около селото, беше сред основните искания и на жителите на Червена вода, които не спират да се оплакват от денонощно минаващите през селото тежки камиони, които не им дават спокойствие, а стените по къщите им са напукани. 
Ще се предприемат и мерки за реконструкция на Дъговия мост, като ще се започне със запълване на фугите, стана ясно още на срещата. Тя беше по повод предстоящото подписване на споразумение за ангажиментите на общината и Пътната агенция за поддържането на бул. „България“, по който се осъществява връзката с Дунав мост. Догодина ще започне и възстановяването на отводнителната система по булеварда. След срещата беше направен и оглед на кръстовището при „Джъмбо“ и на тапата на Дунав мост, като Атанасов пое ангажимент за решаването на проблемните участъци. 
Шефът на Пътната агенция беше и в Бяла, където заедно с Пламен Нунев и кметът Димитър Славов откриха обновената улица „Васил Левски“. Тя е част от третокласния републикански път в града, а ремонтът беше направен със средства от бюджета на агенцията и общината. Подменени са бордюрите, оформени са паркоместа по протежение на улицата и е положена нова маркировка. 
През последните 2 години в Бяла се случват много добри неща, направени са и доста инвестиции от страна на Пътната агенция, сред които цялостното обновяване на пътя от Бяла до Лом Черковна, преасфалтирането на Беленския баир, отбеляза Атанасов, който е роден съвсем близо - в Борово, но от много години живее в София. Той припомни, че в края на ноември и началото на декември ще се проведат обществените обсъждания на доклада за оценката за въздействието на околната среда на бъдещата магистрала между Русе и Велико Търново, а след това ще бъде възложено и дългоочакваното строителство. 
Въпреки сложното състояние с бюджета на община Бяла през 2016 година са обновени 7 улици, а тази година - 12, посочи Нунев. По програмата за развитие на селските райони пък ще бъдат ремонтирани между 10 и 12 улици, а през следващите две години във всяко населено място на общината ще има реновирани улици, каза още депутатът.                       У