Григор Димитров се класира за трети път в своята кариера за финала на тенис турнира от сериите ATP 250 в Стокхолм. Това стана факт, след като на полуфиналите поставеният под номер 1 в схемата българин се наложи над Фабио Фонини от Италия с 6-3, 7-6 (2) след час и 27 минути игра. По този начин първата ни ракета ще спори за титлата в шведската столица за трети път. През 2013 Григор стигна до трофея след победа над Давид Ферер, а година по-късно загуби във финала от чеха Томаш Бердих. Миналата година Григор пък достигна до полуфиналите, където отстъпи на спечелилия впоследствие титлата Хуан Мартин дел Потро.

След равностойни начални минути първи възможност да пробие имаше италианецът, но Григор отрази и двете точки за пробив. Впоследствие първата ни ракета поведе с 0-40 и от втория опит проби подаването на съперника, за да поведе с 3-1. До края на сета Димитров не изпусна водачеството и безпроблемно затвори частта след 6-3 в своя полза.

Най-добрият ни тенисист продължи да доминира и в началото на втория сет, който започна с пробив за него, а след това със сервис на нула затвърди преднината си – 2-0. В следващите минути предимството бе на страната на Фонини, който спечели четири поредни гейма и направи пълен обрат до 2-4 в своя полза. Григор обаче показа характер и на свой ред моментално върна пробива, а след това и изравни за 4-4.

В последвалия тайбрек шампионът от 2013 поведе рано с 3-0 и със солидна игра до края заслужено се поздрави с успеха.

В спора за титлата утре той ще спори с победителя от двубоя между шампиона от миналата година Хуан Мартин дел Потро и испанеца Фернандо Вердаско.