Отборите на Левски и ЦСКА-София направиха равенство 2:2 в дербито от 13-ия кръг на „А“ група, играно пред около 30 хиляди зрители на Националния стадион „Васил Левски“, предаде репортер на БГНЕС.

Двата тима направиха изключително интересен мач и след размяна на водачеството в крайна сметка справедливо поделиха точките. Срещата започна добре за „сините“, които поведоха в резултата още в 8-та минута по обичайния си начин в последните мачове – централният защитник Давид Яблонски се разписа с глава след центриране от корнер. Основна вина за гола носи опитният бранител на ЦСКА-София Николай Бодуров, който увисна в борбата за високата топка.

Отговорът на „червените“ не закъсня и в 12-та минута Тиаго Родригес се възползва от недобро изчистване на Иван Горанов и изравни резултата със страхотен изстрел от воле от границата на наказателното поле, като намесата на Божидар Митрев също не бе на висота. Само три минути по-късно момчетата на Стамен Белчев вече водеха, като в прегръдките на съотборниците си отново бе Тиаго. Този път португалецът се разписа от с удар от около 30 метра и нова неубедителна намеса на Митрев.

До края на първата част „армейците“ стояха по-добре на терена, докато Левски разчиташе на изсипани топки и статични положения. След почивката „сините“ натиснаха в търсене на обрат, като в игра се появи и Жерсон Кабрал. Това даде резултат и в 61-та минута Роман Прохазка изравни след центриране отдясно на Милош Цветкович.

До края на мача нямаше много чисти голови положения, като Митре успя да отрази опасен удар на Кирил Десподов с глава. В крайна сметка двубоят завърши 2:2 и ЦСКА-София запазва преднината си от три точки пред Левски, но Лудогорец ще има възможността да дръпне с пет точки на върха, ако в понеделник вземе домакинството си на Етър.