Снимка на британския премиер Тереза Мей предизвика иронични коментари в част от британските медии, както и в социалните мрежи.

На снимката Мей седи сама на празна маса на европейската среща в Брюксел, което мнозина приеха като метафора за преговорите за „Брекзит“. Мей е седнала на масата, украсена с цветя, свела поглед надолу и чака председателя на Европейския съвет Доналд Туск, с когото трябва да разговаря. Част от коментарите в социалните мрежи бяха всичко друго, но не и снизходителни.

„Ето снимка на Тереза Мей с всичките й близки приятели“ или „Помислих си, че става въпрос за илюстрация на абсолютната самота. Това е днес нашият премиер в Брюксел“, са част от ироничните забележки в „Туитър“.

Пресата също не пожали британския премиер и коментира снимката в светлината на претенциите на британското правителство да подпише лесно търговските споразумения с останалата част от света, след като страната излезе от ЕС. „Тереза Мей, обградена от всички търговски споразумения, които бързо ще подпишем след Брекзит“, пише Маркъс Джонс. Консервативният вестник „Дейли телеграф“ публикува снимката с текст „Тереза Мей съзерцава своите опции, които са ….четири саксии с цветя“. „Бедната Тереза Мей, пише „Хъфингтън пост“, според който снимката може до се разглежда като „жестока метафора на изолацията на Великобритания на преговорите за „Брекзит“.