Няма данни старши учителката Милена Иванова, която беше обвинена в грубо отношение към децата от детска градина „Червената шапчица“, да е злоупотребявала с алкохол и това да е повлияло на емоционалното й състояние. Това каза директорката на общинската дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова по повод питането на общинския съветник от групата на „Патриотите, ВМРО“ Валери Матеев на вчерашната сесия. 
Иванова е старши учител от септември 2014, като от назначаването не са постъпвали жалби срещу нея за грубо и некоректно отношение към деца. Първата жалба е от 25 септември, като са последвали още две за същия случай няколко дни преди излъчване на репортажа по „Господари на ефира“. 
След проведено на 28 септември заседание на педагогическия съвет в детската градина Милена Иванова е поела отговорност за действията си, като е освободена по взаимно съгласие, а не е уволнена. Този факт предизвика възмущението на групата на Патриотите, а Валери Матеев настоя за наказание и на директора на градината Теменужка Тодорова.
Проверката в детската градина още не е приключила, съобщи Петрова. Междувременно общината сезира Районната прокуратура за случая.