Русенският митрополит Наум възглави празничното богослужение по повод деня, в който Българската православна църква чества свети Йоан Рилски, закрилник на българите. Това беше и първата голяма тържествена литургия, която бе отслужена в най-новата русенска черква - „Всех Святих“. В нея участваха много свещеници от други русенски храмове, а десетки миряни дойдоха да запалят свещ в черквата, отворила врати от сутринта. 
По-късно надвечер митрополит Наум даде официален прием по повод празника, съвпадащ и с неговия личен празник - рождения ден на владиката, който вчера навърши 49 години. Да поздравят архиерея дойдоха десетки специални гости от Русе и страната.
Надявам се изографисването на „Всех Святих“ да започне в началото на следващата година благодарение на допълнителната помощ, която ни беше обещана от правителството, каза в приветствената си реч дядо Наум.
Междувременно вчера стана ясно, че владиката е поканен специлно от патриарха на Румъния Даниил Първи и ще бъде официалният представител на БПЦ на тържествените служби в Букурещ на 27 октомври, когато Румънската православна църква чества свети Димитър Басарбовски.