Искаме незабавно оставката на Валентин Радев, който е внесъл предложението за това границата да бъде обявена за обект на националната сигурност и на Валери Симеонов - като вицепремиер. Какво налага сега оградата по границата с Турция да бъде обявена за обект на националната сигурност? Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на ПГ, предаде репортер на БГНЕС.

Вчера МС прие едно решение, което събуди много въпроси. А то е обявяване на оградата на границата с Турция за стратегически обект на националната сигурност. Възникват много въпроси защо се прави това, какви ще се резултати и каква е целта. Опит ли е това да се скрие информация“, запита Нинова.

„Какво налага сега това съоръжение да бъде обявено за обект на националната сигурност? Вече не може да подлагаме на парламентарен контрол министрите по тази тема. Контролните органи в България и европейските могат ли да получават информация за изхарчените пари, потоците на мигрантите? Питаме се защо точно сега се взе това решение и каква е целта му след толкова изнесени факти и публичност?“, запита още лидерът на БСП.