Орлин Дяков започва втория си пълен мандат като директор на Драматичен театър „Сава Огнянов“. Освен това той довърши и мандата на пенсионирания от министър Вежди Ражидов през януари 2012 година Рашко Младенов.
Министерството на културата съобщи вчера, че досегашният шеф печели поста с 608 точки. Другите двама кандидати Дина Шошева и Петър Савчов въобще не са класирани. 
Дяков влиза в новия си мандат с интересни и амбициозни идеи, част от които бяха застъпени в концепцията му, представена по време на конкурса. 
Имам уговорка с Христо Гърбов да продължим нашето сътрудничество и много скоро започваме работа по комедията „Слънчево с гръмотевици“ на Кен Лудвиг, каза вчера за „Утро“ Дяков. 
Освен това русенският театър е заявил два проекта в конкурса, обявен от Министерството на българското европредседателство, които със сигурност ще бъдат реализирани - и със, и без подкрепата на ведомството. Единият е копродукция „Самодиви“ на театъра с Фолклорния танцов театър „Найден Киров“, а другият е невербален спектакъл „Майстор Манол“, също копродукция, но с гюргевския театър. 
Оказа се, че и ние, и румънците имаме тази красива легенда, която заедно ще направим в театър, обясни Дяков. Той ще бъде сценаристът на спектакъла, режисьор ще бъде директорът на театър „Тудор Виану“ Козмин Крецу, а хореограф - едно от големите имена в Румъния в тази област Йон Туджару. В спектакъла ще участват петима русенски и петима гюргевски актьори. 
След Нова година започваме репетиции на нова постановка с Боян Иванов, а след това ще дойде Теди Москов, който ще постави с русенската трупа и с Мая Новоселска „Кучешко сърце“ по Михаил Булгаков, каза Орлин Дяков.