Получих пълна подкрепа от парламентарната група на БСП. Няма никакви проблеми, тъй като няма нови факти и обстоятелства. Това каза за „Утро“ депутатът Георги Стоилов, който вчера беше изслушан и от групата - ден, след като Изпълнителното бюро на БСП реши русенският избраник да остане на депутатската банка. Червеното ръководство няма да търси отговорност на Георги Стоилов и не счита за нужно да го изключва от парламентарната група заради брат му Илия, който е сочен за лидер на организирана престъпна група за рекет. 
36-годишният русенски депутат подчерта, че БСП ще върне дарението от 450 лева, което е дадено на партията от Илия Стоилов за последната предизборна кампания. 
Прието е, но ще бъде върнато, каза Стоилов и допълни, че има още около 8 хиляди дарители. 
Колегиално като партийни другари заставаме зад Георги Стоилов и няма да допуснем очернянето на човек, който няма никаква вина. Той няма нито една фирма с брат си, няма преводи на пари между тях. Не може да отговаря той за брат си. Всеки отговаря за собствените си действия. Братът на Георги Стоилов не е участвал в обществени поръчки и не е разпределял обществен ресурс, посочи Таско Ерменков от БСП. Той определи атаката на ГЕРБ към червения депутат като „дребнотемие и опит за отвличане на вниманието“. Що се отнася до дарението Ерменков отбеляза, че сумата не е 400 000 лева, а само 400 лв. Ръководството на лявата група и на партията ще върне дарението, не защото предрешаваме, че е престъпник, а защото не искаме да има съмнения, че парите трябва да са чисти, обясни той.
От ГЕРБ обаче излязоха с твърдение, че социалистите са излъгали, че Стоилов няма отношения с брат си, тъй като през 2013 година той е бил съдружник със снаха си. 
Имаме въпрос към БСП и искаме да ни отговорят конкретно, а не чрез хвърляне на димки. Те твърдят, че Георги Стоилов не е имал никакви бизнес отношения с брат си. Ние питаме вярно ли е, че до 2013 е бил съдружник със съпругата на брат си във фирмата „Монарх Мултигейм техноложи - Русе“, заяви Тома Биков и поясни, че кампанията се е занимавала с внос на ротативки и тяхната поправка.
Това е стара фирма, регистрирана през 2011, но никога не е работила, а през 2013 съм излязъл от нея и това може да се види в Търговския регистър, коментира Георги Стоилов.