За мен е много важно да изчистим МВР от всички „гнили ябълки”. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев, предаде БГНЕС.

Преди дни стана ясно, че специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на двама оперативни работници в 7-мо Полицейско районно управление в София за разпространение на наркотици и получаване на подкупи. Те бяха задържани на 15 октомври 2017 г. при специализирана операция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР и Специализираната прокуратура. Днес Валентин Радев посочи, че те са следени от много време.

На въпрос за мерките, които трябва да бъдат приети относно корупцията в МВР, вътрешният министър каза накратко, че от една страна трябва да има много силен контрол. Такава е международната практика. Един от инструментите са двете служби – Инспекторат и Вътрешна сигурност. „Другото нещо, което последно време настоявам и мисля, че успяхме до тука, е да повишим заплащането или по-общо казано мотивировката на хората”, заяви той и отново напомни за риска, на който са изложени служителите на реда по време на работа.