С никакъв Светослав Тодоров не преговаряме, тази информация не отговаря на истината. Той е мой добър приятел, познаваме се отдавна, но си има клуб, така че не е коректно да говорим за него. Когато се тиражира, че следим Светльо Тодоров броени часове след като е освободен досегашният треньор, се създава впечатление, че ние сме подготвили смяната. А това не е вярно, заяви за „Утро“ изпълнителният директор на „Дунав“ Ивайло Петков. Информацията за привличането на Светльо Тодоров в Русе плъзна в интернет часове след раздялата на клуба с Веско Великов.
Според участника на Мондиал‘98 и Евро 2004, в последните часове на „Дунав“ са се предлагали множество треньори. Тези от тях обаче, които в момента са свободни и имат добра репутация, всъщност изчакват оферти от чужбина през зимата и затова могат да бъдат на разположение само до края на полусезона.
„Не ни трябва треньор за 2-3 месеца, търсим човек с дългосрочна визия, който ще работи сериозно и ще е ангажиран с развитието на школата и от всички процеси в „Дунав“. Предлагат ни дори треньори от чужбина, но смятаме, че не сме стигнали дотам, новият наставник със сигурност ще бъде българин. Аз водя временно тренировките, но тази работа не ме влече и пак казвам, че не искам да съм треньор“, каза Ивайло Петков.
Изпълнителният директор на „Дунав“ отрече категорично тръгналите слухове, че рокадите в „Дунав“ и очевидната демотивация на отбора са причинени от някакви финансови затруднения.
„Няма такова нещо, всички заплати са платени, футболистите дори получиха премии за равния мач с „Пирин“. Полага им се по правилник, платено им е. Така че такъв проблем няма“, заяви той.
Очаква се днес-утре в Русе да пристигне старши треньорът в сянка Пламен Донев, който да ръководи някоя тренировка и поне да се запознае с футболистите. Той ще бъде и на треньорската скамейка на мача срещу „Ботев“ в петък. 
Мачът с намиращия се в подем пловдивски отбор започва в 19,45 часа и ще бъде първият за дунавци без Веселин Великов. Билетите са с цена 8 лева, а за пенсионери над 65 г. - по 5 лева. Деца до 12 г. могат да наблюдават мачовете безплатно. За централната трибуна билетите ще са с цена 20 лв. и ще се продават само в магазин „SportLic“.