46-годишен косовар отива на съд по общия ред, тъй като е заловен на Дунав мост с фалшива българска лична карта и книжка за кола, но отказал да се споразумее с прокуратурата.
Намит М. е заловен от граничните служители на 10 октомври при опит да излезе от страната с такси. На граничния пункт той се представил за българин, като показал лична карта и шофьорска книжка. Униформените обаче установили, че документите са без необходимите защити и го задържали.
В хода на разследването се установило, че Намит е от Косово и има забрана за влизане в България. Преди два месеца пристигнал нелегално при свой сънародник в София, вероятно от Македония, и поискал да се снабди с неистински документи за самоличност, за да се придвижи до Испания, където да си намери работа. Сънародникът му казал, че в Кърджали има хора, които изготвят фалшиви лични карти и книжки. Намит отишъл там и се снабдил с каквото му трябва, но не се очертава да види скоро мечтаната Испания. 
Нелегалният обаче отказал да сключи споразумение с прокуратурата, защото смятал, че е невинен. Затова Районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу Намит в съда и се чака насрочване на делото.