Двама шофьори са заловени да карат пияни колите си от беленски полицаи. Единият от тях е на 70 години и едва излязъл от автомобила при спирането му за проверка.
В понеделник сутринта пенсионерът от Две могили отишъл на гости в Ценово и заседнал на масата. След като се почерпил обилно, Чавдар И. се качил в пежото си и тръгнал да се прибира. Малко преди Обретеник обаче налетял на полицейски екип от Бяла, които изяснявали стар случай. Униформените отдалеч фиксирали криволичещата кола и вдигнали палката. Пенсионерът спрял, но при излизане от автомобила залитнал и се подпрял на вратата. Дрегерът показал 2.04 промила, след което книжката му е отнета и той е свален от колата преди да излезе на главния път Бяла-Русе и да направи беля.
В събота около 21.25 часа екип на РПУ-Бяла спрял за проверка русенска „Тойота Ярис“, която също се движела съмнително. Проверката за алкохол показала 1.95 промила на 58-годишния шофьор. Кръвното изследване на И.Х. обаче показало 2.01 промила и той също е с взета книжка. Двамата пияни шофьори отиват на съд.