Ръководството на БСП твърдо застава зад Георги Стоилов и той остава на депутатската банка, а тази сутрин предстои и заседание на парламентарната група на партията.
36-годишният народен представител, чийто брат Илия е сочен за лидер на организирана престъпна група за рекет, подчерта, че Изпълнителното бюро на партията единодушно е излязло в негова подкрепа по време на вчерашното заседание.
Чувствам се чудесно, не съм притеснен. Подкрепям брат си морално, не се разграничавам от него, но ние сме отделни личности. Той е бизнесмен, а аз съм в политиката, каза за „Утро“ депутатът. Що се отнася до коментарите, че за успешната му предизборна кампания не е изключено да му е помогнал финансово брат му Илия, той посочи, че това са слухове. 
Още по време на кампанията ме предупредиха, че първите атаки ще дойдат по линия на брат ми и преференциите, но хората са ме избрали, отбеляза още Георги Стоилов. 
„Силно се надявам, че зад тази акция не стои и политически елемент. Тук не става въпрос за държавни постове, за разпределяне на държавни пари или шуробаджанащината... Мисля, че отмина времето, в което някой трябваше да носи отговорност за постъпките на свой роднина“, заяви след заседанието на партийния орган зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев.
„Братът на Георги Стоилов правил ли е дарения за предизборна кампания на БСП - най-вероятно е правил и ако е правил, как биха коментирали БСП тези пари и техния произход“ - това пък попита депутатът от ГЕРБ Емил Христов.
36-годишният Стоилов беше изненадата за русенските социалисти, тъй като благодарение на феномена 10/10 и с 2500 преференции от десето място отиде на второ и измести кандидата за депутат Добрин Данев, който остана извън парламента.