„Дунав“ и Веселин Великов се разделят по взаимно съгласие, стана ясно вчера след близо 20 часа информационна буря в интернет. Наставникът обяви напускането си още в неделя вечерта, но вчера трябваше да се реши дали той ще бъде освободен или ще подаде оставка сам. В крайна сметка, след разговори с ръководството на клуба, двете страни приеха формулировката „по взаимно съгласие“.
За всичко сме се разбрали, нямам финансови претенции към клуба, заяви на раздяла Великов. Стана ясно, че той ще получи компенсация за предсрочното прекратяване на договора му, както и че заедно с него напуска и помощникът му Людмил Киров. 
Бившият вече наставник на дунавци даде да се разбере, че отдавна е бил в конфликт с ръководството на клуба, което обвинява за липсата на подходящи условия за подготовка. Тя пък според него има основна роля за слабите резултати.
Великов отрече категорично слуховете, че някои играчи са го бойкотирали. 
„Сигурен съм във футболистите, в някои на 100%, в други на 99,99%. Нямах подкрепа от ръководството, но мисля, че играчите винаги са били зад мен“. И посочи, че ако бъде назначен като треньор на друг отбор, за много от досегашните му избраници ще има място в него.
Изпълнителният директор на „Дунав“ Ивайло Петков каза за „Утро“, че ръководството все още не е обсъждало варианти за нов наставник. Според него твърденията в интернет за двама готови заместници, с които било говорено отпреди месеци, са само слухове без никакво покритие. 
Кой ще води тренировките през следващите дни не е ясно. Може би това ще бъде самият Петков. Вчера той заяви, че ще помага, тъй като е футболен човек, а и притежава нужния лиценз. Петков обаче подчерта, че няма желанието и амбицията да бъде старши треньор.
На хартия „Дунав“ всъщност си има старши треньор и това е Пламен Донев от Търговище. Той бе ангажиран, тъй като Веско Великов нямаше лиценз да води тим от Първа лига. Досега бившият наставник на „Светкавица“ стоеше в сянка, но може би ще влезе в обращение поне докато бъде определен нов старши треньор. 
Името на Светослав Тодоров се завъртя вчера като евентуален нов треньор на „Дунав“. Бившият национал , записал името си и като голмайстор на второто ниво в английския футбол с „Портсмут“, е начело на „Ботев“ /Гълъбово/, където прави много добър сезон. Тодоров игра в „Литекс“ с Ивайло Петков и това може много да улесни привличането му, ако действително има такива намерения.