84-годишен самотно живеещ мъж загина при нелеп пожар в апартамента му в бл.“Сакар планина“ в кв.“Родина“.  
Пламъците били забелязани на терасата на горящото жилище от съседи на 8-я етаж във вх.Б в 21.32 часа в неделя вечерта. Преди това пенсионерът, бивш дърводелец, решил да си наготви и сложил тенджера с вода на газовата печка и влязъл в банята да вземе един душ.
 Малко по-късно, вероятно след изкипяване, пламъкът от печката плъзнал из кухнята и се прехвърлил на ламперията в коридора. Лакираната и суха като барут дървесина пламнала като залята с бензин и бедствието станало неуправляемо. Огънят обзел и струпан в коридора дървен материал, до който имало малка туристическа газова бутилка. Нейният вентил гръмнал от високата температура, но самата бутилка останала цяла и не нанесла допълнителни щети.
Старецът явно е разбрал какво се случва вдома му, но бил хванат в горящ капан и решил да остане в банята, където да се предпази с вода от изгаряне. Не успял обаче да се спаси от коварния въглероден двуокис, който неусетно го задушил и човекът паднал в банята.
10 човека от входа са евакуирани и са спали при близки и приятели заради спасителната операция, в която са участвали две противопожарни коли и спецавтомобил с автомеханична стълба. 
След потушаването на пожара огнеборци влезли да търсят собственика на дома, но не го открили, тъй като при отварянето си входната врата закрила вратата на банята. При направеното повторно претърсване с термокамера възрастният мъж е намерен да лежи безпомощен на плочките и веднага е откаран в болница, но за спасяването му било прекалено късно.
Всички жилища до първия етаж под горелия апартамент са наводнени и вчера съседите започнаха да ги почистват. 
Ние ще се оправим, но жалко за починалия човек, който няма да се върне, каза пред „Утро“ състрадателна жена на първия етаж.