Шокиран съм от ареста на сина ми Мануел, но по случая има разследване и след като е задържан, значи има някакви данни, че е извършил престъпление. Оттук нататък прокуратурата и съдът ще решават дали е виновен, или не. Това заяви вчера началникът на КАТ гл.инспектор Михаил Манов по повод ареста на 25-годишния му син Мануел. Той бе задържан в събота с още седем души по подозрение за участие в група за рекет около брата на депутата от БСП Георги Стоилов - собственика на заведенията с марка „Монарх“ Илия Стоилов.
Синът ми работи като охранител от две години. Той живее отделно с момиче на семейни начала и не знам за участието в организирана престъпна група за рекет. Бил съм строг баща, надявам се да съм го възпитал правилно. Не вярвам да е извършил престъпленията, в които са обвинени другите участници в бандата, и понеже това няма никаква връзка с моята работа, няма да подавам оставка като началник на КАТ. Аз съм дългогодишен служител в дирекцията на МВР в Русе, стриктно съм си изпълнявал задълженията и нямам никакво отношение към  работата на сина ми, дори не познавам тези момчета. Като юноша Мануел тренираше бокс /бил е национален състезател за юноши и младежи - б.р./, печелил е турнири, но сега тренира само за здраве, каза още шефът на КАТ Михаил Манов.
Заради скандала днес Изпълнителното бюро но БСП ще разглежда положението на политика Стоилов, влязъл в парламента благодарение на феномена 10/10. Първата реакция на червения активист беше, че не се бил чувал с брат си повече от месец и не бил запознат с дейността му. След това Корнелия Нинова съобщи, че в разговор с нея младият социалист се бил усъмнил, че операцията на антимафиотите била политическа атака.
Манов-младши и още петима от осемте задържани при акцията на ГДБОП и жандармерията остават в ареста, реши Специализираният съд в продължило до късно вечерта в неделя заседание. Сред тях е соченият от обвинението за тартор на бандата Илия Стоилов. Прокурорът по делото представи 6 тома доказателства за четири случая на рекет. Решението на Специализирания съд вече е обжалвано и на 24 октомври се очаква определение на Специализирания апелативен съд.
Под парична гаранция от 2000 лева бе освободена съпругата на 39-годишния Стоилов - Цветелина, защото нямало кой да се грижи за малкия им син. Другият задържан - Милен Влахов, е с мярка домашен арест, тъй като имал зад гърба си инфаркт и съществувала опасност от влошаване на здравословното му състояние зад решетките.
Освен за рекет, срещу част от задържаните има обвинения за разпространение на наркотици и незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси. 
Обвинението срещу Мануел Манов за участие в организирана престъпна група за рекет е балон, който много скоро ще се спука. Момчето е работило на трудов договор като охранител в нощния бар /“Монарх“ - б.р./, не е участвало в отвличания, изнудване и не е държало в себе си незаконни огнестрелни оръжия, заяви вчера адвокатът му Венцислав Великов. 
Всъщност обвинението срещу Манов е само за участие в престъпна група за рекет, без участие в отвличане, изнудване и незаконно държане на оръжие, посочи по-рано пред „Утро“ говорителят на главния прокурор - Румяна Арнаудова.
Великов е поел защитата още на Илия Стоилов, на съпругата му Цветелина, на Калоян Димитров и на Трифон Трифонов. 
Защитник на Илия и на Цветелина е и адвокат Васил Василев от адвокатската кантора на Даниела Доковска в София, известен с участието си в ред знакови процеси срещу национално известни фигури.