Немощен „Дунав“ не оказа почти никаква съпротива като гост на „Славия“ и записа поредна, шеста от началото на сезона загуба, този път с класическото 0:3. „Драконите“ не показаха нокти и на националния стадион „Васил Левски“ и изиграха може би най-слабия си мач от началото на сезона. Положението им става застрашително, тъй като вече са на незавидното 12-то място в класирането, пред двамата новаци „Септември“ и „Бистрица“. А те играят помежду си днес, така че е много вероятно русенци да се смъкнат още едно място надолу.
Отборът на „Славия“ успя да реши мача още преди почивката. Още в 13-ата мин Омар Абуд, който цял мач бе неудържим по левия фланг, навърза двама защитници и центрира към Мба, който свали топката към Стефан Велев и той простреля Антонов за 1:0. След няколко пропуска „белите“ удвоиха преднината, след като вратарят на „Дунав“ изби една центрирана топка право в краката на Иван Минчев.
В тази първа част „Дунав“ не можа да направи нищо опасно в атака, като единствен Будинов опитваше пробиви и удари, но без особен успех.
След почивката „Славия“ успокои играта, а времето си течеше и „драконите“ съвсем свалиха гарда. След още пропуски „белите“ все пак успяха да отбележат и трети гол след редовното съдийско недоглеждане във вреда на „Дунав“. Абуд подаде на стоящия пред празната врата, но в явна засада Ивайло Димитров. Националът спря топката дърварски, но имаше предостатъчно време да я овладее и простреля мрежата. Русенските футболисти вече бяха толкова примирени със загубата, че дори не протестираха.
„Славия“: Стергиакис, Ндонг, Велков, Христов, Омар, Велев, Мартинов, Иванов, Минчев, Мба, Димитров 
„Дунав“: Антонов, Милчев, Патев, Ларин, Петров, Димов, Васев, Костадинов, Шопов, Карагарен, Будинов.