Мъжкият отбор на Волейболен клуб „Дунав“ стартира блестящо участието в тазгодишното първенство на Висшата лига с безапелационна победа срещу ВК „Черноморец Бяла 2008“ с 3:0 гейма (25:18, 25:18, 25:17). Срещата бе първо домакинство за обновения тим и първи мач в новия му дом „Булстрад Арена“. Около 150 зрители наблюдаваха дебюта на новия треньор Петър Шопов и избраниците му. В залата бе и председателят на Управителния съвет на клуба Стефан Дюлае.
В мача нямаше интрига - „Дунав“ бързо повеждаше, постепенно увеличаваше преднината и не допусна в нито един момент да се появят някакви съмнения кой ще бъде крайният победител в двубоя. С добре работеща блокада и мощни атаки на Вулджев, Костов, Канев и др. състезателите на русенския тим не дадоха никакви шансове на съперника. 
Дунавци излязоха в срещата с новите си екипи в оранжево, с логото и името на новия си основен спонсор „Линамар Монтюпе“. Русенският тим започна в състав: Христо Костов, Стоян Вулджев, Здравко Живков, Калоян Канев, Милен Минчев, Милен Стоянов и Атанас Митев. И първият му мач доказа, че ранната заявка за първо място в шампионата и класиране в Суперлигата съвсем не са без основание.
С победи за фаворитите завършиха и другите двубои в групата. В Бургас, съставът на „Дея Волей“ надигра „Раковски 1964“ (Севлиево) с 3:0 гейма. С чиста победа се поздрави и отборът на „Виктория Волей“ (Пловдив), който спечели градското дерби със „Строител“ с 3:0 гейма.