Безплатни билети за русенски театрали дава директорът на театър „Тудор Виану“ в Гюргево Козмин Крецу. По 30 билета за Голямата зала в театъра и по 6 места в малката зала ще бъдат предоставени на почитатели на Мелпомена за спектаклите от афиша на 20-ото издание на международния фестивал на дунавските театри FITeD. Фестът започва на 18 октомври в 18 ч с „Повелителят на мухите“ на Академията за сценично изкуство в град Улм, Германия. Час по-късно ще започне и спектакълът на театъра домакин „Влюбените от 9 вечерта“. На 19 октомври вечерта са представленията на театър „Мария Филоти“ от Браила и на коопериран спектакъл на театрали от Сърбия, Унгария и Черна Гора. На 20-и отново актьорите от Гюргево представят „Убийство в Ориент Експрес“ и театър „Жан Барт“ от Тулча. Един от очакваните гвоздеи в програмата е Театърът на пръстите от грузинската столица Тбилиси, който на 21 октомври от 20 ч ще покаже своя спектакъл „Екстраваганца“. На 22-ри гостува русенският театър с „Легло за трима“, финала ще постави театър „Тудор Виану“ с „Богът на клането“.
От театъра уточняват, че желаещите да получат безплатни билети е достатъчно да се обадят на касата на театъра 082 830 163. Идеята на директора на гюргевския театър Козмин Крецу е предоставянето на такива билети за русенци да продължи и за други спектакли. 
Междувременно стана ясно, че русенският театър ще се включи в Нощта на театрите тази година с три спектакъла с вход свободен. Това са на 4 ноември „Приказките на баба“ от 11 ч и „Бурунданга“ от 19 ч и на 5 ноември от 11 ч „Веселият светофар“. През ноември предстоят и две представления на „Редки тъпанари“ на режисьора Теди Москов - на 13 и на 29 ноември, и „Легло за трима“ с автор и режисьор Орлин Дяков - на 14 ноември. В „Легло“-то Йовко Кънев заменя Велико Великов, който вече не е в трупата на ДТ „Сава Огнянов“.