Мъжкият и женският тим на русенския клуб по тенис на маса започнаха устремно участието в отборния шампионат на Висшата лига и в първия кръг в Албена не дадоха никакъв шанс на противниците си - 7 победи от 7 мача. Така избраниците на треньора Петър Петров изпълняват до този момент програмата максимум и се очертават като фаворити за титлите.
Особено категорични в Албена бяха мъжете. Националите Петьо Кръстев, Теодор Александров и Денислав Коджабашев плюс шампиона от миналата година Стефан Лъвчиев не допуснаха загуба в нито един двубой от четирите си мача и мачовете им срещу „Неделино“ /Неделино/, „Хасково“, „Комфорт“ /Варна/4:0/ и „Боровец /Горна Оряховица/ завършиха с категоричното 4:0.
Женският състав - Сибел Алтънкая, Бобо Трифу, Михаела Димова и Светослава Николова, игра само три мача, тъй като един от съставите в последния момент се отказа от участие и групата остана със 7 отбора. И трите срещи - с „Металик“ /Перник/, „Асарел Медет“ /Панагюрище/ и „Стоянстрой“ /Пловдив/, завършиха с еднакъв резултат - 4:1.
Треньорът Петър Петров определи представянето на отборите като „Отлично“ като не пожела да отличи никой конкретно, тъй като всички играли изключително силно.
С тези победи и двата отбора заемат първо място във временното класиране преди втория кръг, който ще се проведе във Варна на 2-3 декември. Повторение на отличното представяне от Албена ще позволи на „Дунав“ да заеме челна позиция пред плейофите догодина и да започне с по-лесен съперник.