Опасно 35-сантиметрово пропадане зее на оживения тротоар на улица „Доростол“ 31 и от месеци застрашава здравето на пешеходците, сигализираха живеещи в района. Те самите преди броени дни са станали свидетели на злополука, при която дете с колело е паднало жестоко по лице. През зимата пък друга жена от близкия блок „Кристал“ се спънала в голямата дупка и шест месеца е била с навехнат крак. Хората са се опитали да запълнят пропадането с камъни и плочи, но вероятно заради слягане дупката отново се отваря. Те са разтревожени, че идва зима и зейналият ров ще се превърне в още по-голяма опасност. Това е изключително натоварен участък от преминаващи хора, а по тротоара постоянно минават деца на път за училище „Братя Миладинови“, казват разтревожени жители на района. 
Пропадналият тротоар е точно до 15-етажния блок „Кристал“, чийто вход с общи усилия на живеещите се е превърнал в изключително уютен и подреден. Хората споделят, че направеното във входа - еднаквите пощенски кутии с еднотипни табелки, грижливо аранжираните и подредени сакции с цветя, поставената пейка, напълно контрастира с разбития тротоар. Те са се обърнали и към отговорните институции да вземат мерки, докато не е станал пореден инцидент, като настояват тротоарът да се преасфалтира. 
Това обаче вероятно ще стане, когато започне големият ремонт на улици и тротоари със заема от 10 мнл. лева, в който са включени и участъци от тротоарите на ул.“Доростол“.