Георги Кънчев Димитров, от който феновете на „Дунав“ пазят брутално лоши спомени, ще ръководи утрешния мач на русенския тим срещу „Славия“ в София, съобщи БФС. Негови помощници ще бъдат Станимир Илков Илков и Георги Петров Георгиев.
Димитров ще ръководи мач на „Дунав“ за трети път от началото на сезона в Първа лига, от който са минали едва 10 кръга. Пак той свири и последния мач на „Дунав“ за миналия сезон срещу ЦСКА. Така че - 4 от последните 12 мача или всеки трети.
Колкото честичко свири на „светлосините“, толкова често Георги Димитров има и навика да ги порязва с повече или по-малко. Може би най-скандалното му отсъждане бе срещу шампионите от „Лудогорец“ в началото на сезона. Тогава той спести очеваден червен картон на Вържджил Мисиджан. В един момент през второто полувреме холандецът тръгна по петите на Васко Шопов, настигна го и коварно го настъпи по глезена. И то без топка, с която играеха в друга част на терена. И то при резултат 0:3. Тази брутална, напредизвикана с нищо и носеща заплаха за тежка контузия агресия плачеше за червен картон и лишаване от състезателни права за дълъг срок. След бурни протести на дунавци реферът все пак показа жълт картон на Мисиджан, но компенсира и с предупреждения за Петър Патев и Александър Василев. 
Феновете помнят и съдийството на Георги Димитров срещу ЦСКА, в който треперихме почти до самия край, тъй като ни трябваше задължителна победа. През първото полувреме „Дунав“ трябваше да получи дузпа след като Мартин Симеонов съвсем явно задържа за фланелката Диян Димов, но реферът остана безмълвен. Последната изява на Димитров в наш ущърб беше в Стара Загора, където леко и фино тикаше напред „Верея“, който успя да обърне мача с гол в края на срещата.
Да не би в БФС да има остър недостиг от съдии, та затова ни пращат все един и същ? Това се чудят фенове на „Дунав“. И предлагат - нека да са все един-двама, но да свирят не както са решили или са им казали, а както изискват правилата.